Morot och solrosbröd

20131002-193729.jpg
Vad gör man när tre damer i
5-årsåldern önskar sig morot och solrosbröd?
Jo man bakar!
Men det måste vara flätat också.

30g jäst
10g honung
1 äggula
500g vatten
100g riven morot
100g solroskärnor
25g smör
950g vetemjöl special
20g salt
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
Blanda allt och kör på låg hastighet i ca 10 min.
Lägg i oljad låda och låt vila i 30 min.
Vik 3-4 gånger låt vila i ytterligare 30 min.
Dela upp i två delar och driv runt till två spända bullar. Låt vila 10 min.
Forma till avlånga bröd, lägg i jäskorgar och ställ i kall ugn 25 min.
Ta ut och ställ ugnen på 250 grader.
När ugnen är varm eller efter 20 min så stjälp upp, ställ in bröden och spruta in vatten i ugnen.
Sänk till 200 grader och grädda i 30-35 min till gyllene bröd som låter ihåliga när man knackar dem i botten.
Låt svalna utan bakduk för en knaprigare skorpa.
Smör, ost, njut!!!!

Lämna en kommentar